Hoe werkt detachering?


Als gedetacheerde kom je in vaste dienst bij het detacheringsbureau. Bijvoorbeeld bij Be IT. Je sluit bij ons een arbeidscontract af, waarin al je arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd; salaris, vakantiedagen, vakantiegeld, pensioen, opzegtermijn, etc. Vervolgens gaan we voor jou aan de slag. We zoeken een opdracht die past bij jouw skills, je wensen en ambities. En bij Be IT gaan we zelfs nog een stapje verder. Pas jij ook in de cultuur van de opdrachtgever? Is er een persoonlijke match? De opdrachten variëren in duur van een paar maanden tot een jaar. Wanneer de opdracht bij de opdrachtgever is afgerond, zoeken we een nieuwe opdracht voor je. Meestal sluit die direct aan, zodat je niet zonder opdracht komt te zitten.

De 7 voordelen van detachering:

1. Detachering geeft zekerheid

Detacheren is niet hetzelfde als uitzenden. Als je gedetacheerd bent via Be IT, ben je bij ons in dienst. Wij zijn jouw werkgever en daardoor heb je vrijwel dezelfde zekerheden als iemand met een vaste baan. Je kan bijvoorbeeld niet zomaar ontslagen worden, krijgt maandelijks een vast salaris (ook als je even geen opdracht hebt), je wordt doorbetaald bij ziekte en je komt meestal in aanmerking voor een leaseauto en/of reiskosten- vergoeding. Detacheren biedt je dus de flexibiliteit van verschillende opdrachten en tóch de zekerheid van een vaste werkgever.

2. Detachering biedt afwisseling

Het grootste voordeel van detachering is, dat je ervaring opdoet bij uiteenlopende bedrijven. Van kleine start ups tot grote multinationals, alles kan op je pad komen. Zo krijg je veel ‘kijkjes in verschillende keukens’ en dat houdt je werk jarenlang afwisselend. Je maakt kennis met verschillende IT-infrastructuren, systemen en hard- en software. Daarnaast leer je verschillende (bedrijfs)culturen kennen. Hierdoor leer je je aanpassen en kom je erachter waar je ambities liggen.

3. Detachering biedt je meer kansen op de arbeidsmarkt

Vind je het als IT’er ook lastig om bij bepaalde organisaties binnen te komen? Dat snappen we bij Be IT heel goed. Door onze ervaring in detacheren kunnen we je aan een baan helpen bij de meest uiteenlopende opdrachtgevers. En uiteraard begeleiden we ook bij je sollicitatieproces en de intakegesprekken. Zoals bij het schrijven en vormgeven van je cv. Zo kom je misschien wel terecht op een heel onverwachte maar superleuke plek.

4. Door detachering vergroot je je netwerk

Door detachering kom je met veel verschillende IT professionals in aanraking. Hierdoor bouw je heel makkelijk een netwerk op. En dat is natuurlijk super handig voor je toekomst. Bij Be IT dragen we daar graag aan bij. Daarom organiseren we regelmatig kennissessies en bedrijfsevenementen. Zo voel je al snel dat je erbij hoort. Niet alleen bij de opdrachtgever, maar ook bij ons.

5. Detachering met persoonlijke begeleiding

Je mag dan wel niet bij ons op kantoor werken, je staat er nooit alleen voor. Daarom bieden we je bij Be IT altijd persoonlijke begeleiding. Je krijgt een persoonlijke Fieldmanager, waarmee je regelmatig contact hebt om te bespreken hoe het gaat. De Fieldmanager ondersteunt je ook bij het behalen van certificaten of opleidingen. Samen stellen jullie een persoonlijk ontwikkelplan op. En bevalt een opdracht onverhoopt toch niet, dan kun je met je Fieldmanager de mogelijkheden bespreken.

6. Met detachering heb je je carrière zelf in de hand

In een vaste baan kun je je carrière zelf de richting geven die je wil. Maar ook als je gedetacheerd heb je veel invloed op je loopbaan. Wil je ervaring opdoen in een andere branche? Of in een ander werkveld? Aan de hand van jouw wensen en ambities gaan we op zoek naar een project dat beter aansluit, zodat jij elke dag met plezier naar je werk gaat en je je ambities kan waarmaken.

7. In de detachering kun je je blijven ontwikkelen

Binnen de IT is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. De techniek verandert in en rap tempo. Door het behalen van certificaten vergoot je jouw arbeidsmarktwaarde. De meeste detacheringsbureaus bieden je dan ook verschillende opleidingen en ontwikkeltrajecten.  Belangrijke certificaten als Azure en Office 365 kun je bij Be IT halen. We vinden het nou eenmaal belangrijk dat je groeit in kennis en vaardigheden.

Heeft detachering dan helemaal geen nadelen?

Eigenlijk niet. Behalve als je niet van afwisseling houdt. Of liever voor een hele lange tijd bij een vaste werkgever werkt. Dan is detachering misschien niet jouw ding. Maar anders biedt het je hele mooie kansen!

Meer weten?

Wil je weten welke carrièremogelijkheden we hebben? Bekijk dan onze IT-vacatures. Of neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. Voor meer informatie kun je ons altijd mailen: info@beit.nl

Checklist: Is IT-detachering iets voor jou?

Is de detachering iets voor jou?