5 tips van onze experts

Maar eerst even dit. Een curriculum vitae is echt super belangrijk. Het is jouw visitekaartje bij het solliciteren naar je ideale baan. Het zegt veel over wat je kan, terwijl een motivatiebrief veel zegt over wat je wil. In het sollicitatiegesprek kom je deze twee dingen toelichten. Maar zo ver is het nog niet. Daarom: 5 tips voor het opstellen van een geweldig cv, dat opvalt tussen alle anderen.

TIP 1: Zorg voor een korte, aansprekende profielschets

Een korte introductie, oftewel een profielschets, zegt in het kort iets over wie je bent en waarom jij in het plaatje van een functie past. Zorg dat je deze overeenstemt met de vacature waarop je gaat solliciteren. Wees origineel; wat maakt jou uniek? Waarom moet jij bovenop de stapel met cv’s komen te liggen?

TIP 2: Maak gebruik van een professionele, persoonlijke foto

“Eén beeld zegt meer dan duizend woorden”, hoor je weleens. In het geval van een cv klopt dit zeker. Een goede, scherpe foto van jezelf (in kleur en zonder drukke achtergrond!) zegt namelijk zowel iets over je professionaliteit als over je persoonlijkheid. En zo’n visuele indruk geeft potentiële werkgevers alvast een beeld van jou, voordat je op gesprek komt.

TIP 3: Zorg voor overzicht

Recruiters en HR Managers hebben het altijd druk. Daarom willen ze in één oogopslag kunnen zien of je geschikt bent voor de functie. Dat scheelt een hoop tijd in de selectieprocedure. Daarom is het belangrijk om je cv overzichtelijk te maken. Dat begint bij een nette lay-out. Denk aan een dikgedrukte functietitel, tussenkopjes en bulletpoints. Je kunt bovendien gebruik maken van diagrammen, om je vaardigheden visueel weer te geven.

TIP 4: Hou het kort en bondig

Jouw CV moet niet alleen overzichtelijk zijn, ook de hoeveelheid informatie over jezelf is van belang. Te beknopt roept vragen op, maar ook teveel is niet handig. Geef je werkervaring en opleidingen daarom in grote lijnen weer en benoem alléén de zaken die er echt toe doen. Sluiten ze aan bij de vacature? Zeggen ze iets over jouw werkhouding of bereikte resultaten? Spreken ze tot de verbeelding? Dan is de kans dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek een stuk groter.

TIP 5: Wees creatief met video

Een cv in de vorm van een video kan verrassend leuke reacties opleveren. Inhoudelijk vertel je hetzelfde als in een schriftelijk cv, maar de vorm en techniek zijn een stuk meer van deze tijd. Als jij op beeld iets vertelt, wordt het overbrengen van informatie een stuk persoonlijker en ook overtuigender. Vind je dit spannend? Dan kun je er ook voor kiezen om een video te maken waarbij je zelf niet in beeld bent. Bijvoorbeeld met sfeerbeelden die iets zeggen over jou en je werkervaring, met een voice-over om deze beelden toe te lichten. Let er wel op dat de video zakelijk en informatief blijft en niet te commercieel wordt.

Heel veel succes bij het opstellen van jouw CV!

Oh ja, nog een bonustip: Stuur je cv eens vrijblijvend naar onze recruiters. Zij geven je graag feedback 😉

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij Be IT? Lees dan eens ons blog over de 7 voordelen van detachering. Dan weet je meteen of werken voor Be IT iets voor jou is. Voor meer informatie kun je ons altijd mailen: info@beit.nl

Alle vacatures

Al een geweldig CV en direct solliciteren?