Maar wat is Windows 365 Cloud-pc eigenlijk? Past het bij jouw organisatie? En wat komt er bij de implementatie kijken? We vertellen het je graag, want kennisdeling is kracht (net als de kracht van Windows 365 Cloud-pc).

Wat is Windows 365 Cloud-pc?

Windows 365 Cloud-pc is een virtuele desktopoplossing die je organisatie in staat stelt om Windows 10 of Windows 11 naar elk apparaat te streamen vanuit de Cloud. Of je nu op kantoor bent, thuis werkt of onderweg bent. Je hebt altijd veilige toegang tot je persoonlijke Windows omgeving. Met Windows 365 Cloud-pc hoef je je geen zorgen te maken over hardware beperkingen of onderhoud. Alles wordt beheerd in de Cloud. Zo heb jij je eigen applicaties en programma’s altijd bij de hand!

Past het bij jouw organisatie?

Eigenlijk is Windows 365 Cloud-pc geschikt voor organisaties van elke omvang en uit verschillende sectoren. Zeker als je op Microsoft 365 ‘draait’ sluit Windows 365 Cloud-pc naadloos aan op je andere systemen. Toch is de oplossing voornamelijk handig voor bedrijven met een variërend personeelsbestand en organisaties die hybride werken willen stimuleren. Ook kunnen organisaties die veel met externe medewerkers en freelancers werken er verstandig aan doen om Windows 365 Cloud-pc te implementeren. Zo kunnen ook deze collega’s profiteren van een persoonlijke desktopomgeving. Zonder dat ze fysiek bij je op kantoor hoeven te zijn.

Wat komt er bij de implementatie van Windows 365 Cloud-pc kijken?

Bij het implementeren van Windows 365 Cloud-pc zijn er meerdere belangrijke overwegingen. Allereerst is een analyse van je bedrijfsbehoeften essentieel om de juiste configuratie te bepalen. Vervolgens moet de migratie van bestaande systemen en gegevens zorgvuldig worden gepland en uitgevoerd. Het is van groot belang om te zorgen voor een soepele overgang zonder onderbrekingen in je bedrijfsvoering. Daarnaast is het waarborgen van de beveiliging van gevoelige gegevens een prioriteit en het implementeren van geschikte beveiligingsmaatregelen van groot belang. Er komt dus best wat kijken bij het succesvol implementeren van Windows 365 Cloud-pc binnen jouw organisatie.

Succes maak je samen

Bij Be IT begrijpen we dat de implementatie van Windows 365 Cloud-pc een complex proces is. Onze IT specialisten staan klaar om jouw organisatie te ondersteunen tijdens elke stap van de implementatie. Vanaf de initiële planning en configuratie tot aan de migratie en training van medewerkers. We zorgen ervoor dat je het maximale uit Windows 365 Cloud-pc haalt. Onze IT specialisten zijn volledig op de hoogte van actuele Cloud technieken en hebben altijd toegang tot een groot netwerk van mede Be IT’ers. Zo helpen we je met een vlotte overgang naar Windows 365 Cloud-pc en zorgen we ervoor dat jouw organisatie nóg efficiënter en flexibeler wordt. Wil je kennismaken met één van onze Be IT’ers? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

Laten we samenwerken. Want succes maak je samen!