Hoe het begon…

Ik ben mijn carrière bij Be IT begonnen als werkplekbeheerder. Mijn eerste opdracht was bij PON. Al snel kreeg ik veel verantwoordelijkheid en voelde ik een ambitie om me verder te ontwikkelen richting systeembeheer. Toen kreeg ik bij Be IT de kans om (via hun zusterorganisatie SCALE IT) door te groeien naar de rol van systeembeheerder. Gedurende deze periode was ik werkzaam bij SCALE IT, waar ik veel heb geleerd en ook heel goed werd begeleid. Ik heb zoveel kennis en ervaring opgedaan, dat was écht een hele mooie stap voor mij!

Na deze leerzame periode ben ik als systeembeheerder voor Be IT aan de slag gegaan bij verschillende klanten, waaronder Forfarmers en VX Company. Mijn kennis en ervaring brachten me uiteindelijk naar NPO. Daar heb ik gewerkt aan serverproblemen en dagelijkse incidenten, zoals trage servers, licentiebeheer en complexe vragen waar de servicedesk geen antwoord op had, zoals het patchen van servers, het uitvoeren van Windows-updates en het herstellen van bestanden.

Ownership en uitdaging

Ik heb verschillende projecten geleid en uitgevoerd, waarbij ik bezig was met Azure en Microsoft 365. Een voorbeeld is het opzetten en implementeren van de Microsoft Teams-app voor het hele bedrijf. Daarnaast heb ik een project geleid voor de migratie van printers binnen een organisatie. We hebben oude printers vervangen door een Follow You-printoplossing, waardoor medewerkers met een pasje documenten bij elke printer kunnen afdrukken.

Dergelijke projecten brengen extra uitdagingen met zich mee, omdat het belangrijk is om gebruikers hierbij te betrekken. Als projecteigenaar lag de verantwoordelijkheid bij mij om mijn kennis te delen en over te dragen, wat het zowel mooi als uitdagend maakte.

Een ander interessant project was het opzetten en beheren van mobile device management via Intune, evenals het implementeren van de MFA Policy voor het beveiligingsbeheer binnen het bedrijf.

Blijven verdiepen in systemen

Ik vind de opdrachten bij de overheid of semi-overheid het leukst. Ik werk dan voor één klant en kan dieper ingaan op de materie. Bij zulke klanten heb ik de tijd om dingen uit te zoeken en projecten op te zetten en te leiden. Wat ik het interessantst vind, is werken met (Azure) Cloud en Microsoft 365. Ik blijf mezelf het liefst verdiepen in deze systemen door de werkervaring die ik opdoe en de certificeringen die ik behaal, mede dankzij Be IT. Verder blijf ik mezelf ontwikkelen tijdens de kennissessies die regelmatig worden georganiseerd.

Be you, bij Be IT

De organisatie straalt een warm gevoel uit, er is ruimte voor een mening en er wordt met je meegedacht. Alles in balans, niks te gek. Je kunt alles bespreken en er wordt naar je geluisterd. Waar Be IT kan helpen, doen zij dat ook. Er is ruimte voor opbouwende kritiek én er wordt goed gekeken naar de juiste match tussen de kandidaat en klant.

Het persoonlijke en technische bij Be IT is precies in balans!

Ricardo Amo
Systeembeheerder

“Er heerst een gemoedelijke sfeer intern. Je kunt volledig jezelf zijn.”
Ricardo | Systeembeheerder

Net als Ricardo aan de slag bij Be IT?