Projecten die het verschil maken


Mijn eerste opdracht bij Be IT was een tijdelijk project van 1,5 maand in Delft. Eigenlijk gewoon om de tijd te overbruggen tot mijn grotere project bij een Japanse bank van start ging. Deze start was de perfecte kennismaking met de cultuur van Be IT.

Daarna begon mijn project als senior engineer bij de Japanse bank, waar ik al snel de kans kreeg om door te groeien tot lead engineer en teamleider. Ik leidde projecten die uiteenliepen van het updaten van de IT-infrastructuur tot het opzetten van een beveiligde omgeving voor overheidsinstanties. Een van de grootste uitdagingen was het bouwen van een veilige omgeving voor overheidsaanvragen, wat ons, ondanks de complicaties van de coronapandemie, toch gelukt is. De strakke regels bij de Japanse bank waren soms knap lastig, maar ze boden ook een unieke kans om mijn skills op de proef te stellen en verder te slijpen. Het was een super leerzame tijd waarin ik echt heb geleerd hoe je complexe projecten succesvol afrondt.

Inmiddels zit ik alweer bijna drie jaar bij Axians als service consultant. In deze rol werk ik nauw samen met klanten zoals Kiwa en Friesland Campina en zorg ik ervoor dat alle technische teams op één lijn zitten en de grote lijnen in de gaten worden gehouden. Deze coördinerende rol geeft mij de kans om mijn brede kennis toe te passen en zorgt ervoor dat ik nieuwe dingen blijf leren.

Meer dan alleen werk


De flexibiliteit die Be IT biedt, betekent dat ik mijn dag kan indelen op een manier die het beste past bij mijn persoonlijke behoeften en die van de opdrachtgever. Ik werk meestal een paar dagen per week thuis en de rest van de tijd op kantoor, wat een fijne afwisseling biedt.

Werken bij Be IT is voor mij dus veel meer dan zomaar een baan. Wat ik echt waardeer, is de manier waarop ze aandacht besteden aan balans en persoonlijke groei. Ik heb genoeg tijd voor mijn hobby’s, zoals atletiek, waar ik niet alleen trainer ben, maar ook coördinator en voorzitter van de jeugdafdeling. Rollen die mij veel voldoening geven.

Sander Votel | Be IT

Kijk op de toekomst


Ik ben altijd iemand geweest die breed georiënteerd wil blijven. Of het nu gaat om servers, storage, netwerken of security, ik vind het belangrijk om van alles wat te weten. Momenteel ben ik bezig om mijn kennis in Azure verder uit te breiden en werk ik aan mijn soft skills, zoals projectmanagement. Een van mijn ambities is om een team te leiden. Niet alleen omdat ik graag het beste uit mensen haal, maar ook omdat ik geloof dat ik met mijn ervaring en kennis een positieve impact kan hebben op de groei en ontwikkeling van mijn collega’s.

Mijn tijd bij Be IT heeft me laten groeien, zowel professioneel als persoonlijk. Het gevoel van bij een organisatie horen die waarde hecht aan wie je bent en wat je wilt bereiken, is onbetaalbaar. Ik kijk uit naar de komende jaren en de nieuwe uitdagingen die op mijn pad komen.

Als je op zoek bent naar een carrière waar je niet alleen technische uitdagingen kunt aangaan maar ook jezelf als professional kunt ontwikkelen, dan raad ik je Be IT van harte aan. Het is een plek waar je echt het verschil kunt maken en waar je persoonlijke groei hand in hand gaat met het succes van de organisatie.

Sander Votel

“Van netwerken bouwen tot bedrijfsprocessen versterken”
Sander | Service Consultant

Net als Sander aan de slag bij Be IT?