Samenwerken met Be IT betekent: een partner bij wie je altijd terecht kunt

Be IT werkt al heel wat jaren samen met Royal Lactalis Leerdammer, onderdeel van ’s werelds grootste zuivelbedrijf Groupe Lactalis. Jannis vertelt dat het natuurlijk wel wat zegt als je al vijf jaar met elkaar samenwerkt. “De Be IT’ers zijn kundig, weten van aanpakken, behoeven geen lange inwerkperiode en matchen goed binnen ons team. De werkdruk binnen ons ‘eigen’ team is hierdoor flink afgenomen. Wat ik ook prettig vind, is dat de administratie goed verloopt. Dit is zeker niet altijd het geval wanneer je medewerkers inhuurt via een bureau. Be IT is een partij bij wie we altijd terecht kunnen, en met wie we ook echt een vertrouwensband hebben opgebouwd in de afgelopen jaren.”

De hulpvraag van Jannis aan Be IT

We vragen aan Jannis met welke hulpvragen de organisatie zo’n vijf jaar geleden bij Be IT aanklopte. “We hebben regelmatig support nodig op de servicedesk. Op dit moment zijn we heel blij met Jesse en Dennis in het team. Onder de werkzaamheden valt bijvoorbeeld het oplossen van tickets en andere vragen van gebruikers.”

Een brug leggen tussen IT en OT

De digitalisering is binnen de maakindustrie niet meer weg te denken, maar nog altijd is de kloof tussen het IT- en OT-domein (OT staat voor operationele technologie) aanwezig. Ook bij Royal Lactalis Leerdammer.

Aan de ene kant heeft de organisatie te maken met de IT-systemen, zoals routers, servers, storage, switches en software. Deze componenten worden in de gaten gehouden met traditionele IT-monitoring tools. Maar aan de andere kant zijn er de OT-systemen, de hardware en de software, die de machines, processen en events in de fabriek aansturen.

“De grootste uitdaging is om deze twee domeinen te verbinden,” vertelt Jannis. “Onze systeembeheerders en technici maken zich hier elke dag hard voor.”

Klantcase Royal Lactalis Leerdammer

Cybersecurity staat hoog op de agenda

Het verbinden van de IT- en OT-omgeving brengt vele voordelen met zich mee; processen sluiten immers naadloos op elkaar aan. Maar het heeft ook een keerzijde, benadrukt Jannis. “Meer connectiviteit tussen IT en OT betekent ook meer mogelijkheden voor cybercriminelen. Die proberen gegevens te stelen, te wijzigen of te vernietigen. En dit moet voorkomen worden.”

Het lastige is: elk OT-systeem moet 24/7 blijven draaien. Daar is de infrastructuur op ingericht: de risico’s worden geïdentificeerd, assets worden beschermd en aanvallen worden gedetecteerd, en dat continu. Op waarschuwingen die de systemen geven, moeten de IT-experts adequaat reageren.

Overstap op een nieuwe ITSM-tool

Be IT’er Dennis heeft naast de servicesdesk een extra opdracht: hij treft de voorbereidingen die nodig zijn voor de overstap op een nieuwe ITSM-tool. “Deze ITIL-processen zullen in eerste instantie worden beschreven en daarna worden geïmplementeerd, Jesse leidt deze migratie.”

Met de overstap op deze nieuwe tool hoopt Royal Lactalis Leerdammer van puur een registratie-tool te bewegen naar een programma waar medewerkers – om één voorbeeld te noemen – ook zelf een wachtwoord kunnen veranderen zonder dat daar hulp van een servicedeskmedewerker bij komt kijken. “Een tool met betere functionaliteiten die het werken voor medewerkers makkelijker maakt en ons als organisatie ontzorgt,” vult Jannis aan.

De cijfers achter de Leerdammer kaas

Alles moet op rolletjes lopen en de processen mogen geen seconde stoppen… Want om je even een beeld te geven, wat zijn interessante facts en figures van deze kaasmaker? Voor het maken van de kaas is gemiddeld 730 miljoen kilo melk nodig. De melk is afkomstig van zo’n 950 vaste melkveehouders. Zestien transportbedrijven met in totaal 50 chauffeurs zorgen ervoor dat deze melk dagelijks wordt opgehaald en naar de fabriek wordt gebracht. Jaarlijks rolt ruim 73.000 ton Leerdammer kaas van de band. Die wordt vervolgens in 26 landen verkocht.

Nu snap je dat de IT en alle processen daaromheen in kannen en kruiken moeten zijn.

Op zoek naar extra IT capaciteit?

Ook bij Be IT geloven we in de mens achter de techniek. IT is een middel om je doelen te bereiken, maar het zijn de mensen die het doen. Daarom hebben we aandacht en oprechte belangstelling voor onze medewerkers en klanten. We kennen onze specialisten persoonlijk. We weten wat ze drijft, waar ze voor gaan. Daardoor kunnen we ze perfect matchen met jouw uitdaging.

We kijken verder dan de opdracht. Past de kandidaat echt bij jullie cultuur? Bij jullie werkprocessen? Ons doel is specialisten te leveren die je nooit meer kwijt wil. Dit doen we door samen te werken, samen te leren en samen te presteren. Want succes maak je samen. Maak daarom gauw kennis met onze ervaren specialisten, perfect passend bij jouw uitdaging. Ze ontwerpen en beheren jouw IT-omgeving. Zorgeloos en met gemak voor jou, zodat jij sneller én blijvend impact kan maken op de doelstellingen van jouw organisatie.

Op zoek naar een ervaren Cloud specialist?