Switch-tasken in plaats van multitasken

Hoe hou jij alle ballen hoog? Multitasken, het klinkt zo vanzelfsprekend, maar is dit wel zo makkelijk als we denken dat het is? Hoe pak je dit aan en zorg je dat je efficiënt te werk gaat? Want als je meerdere dingen tegelijk doet, ben je niet echt aan het multitasken, maar ben je eigenlijk steeds van taak naar taak aan het switchen (switch-tasken).

Multitasken is een mythe

Op 20 november 2023 hebben we deelgenomen aan een workshop, gegeven door Wouter Hesseling, die ons liet zien hoe belangrijk de juiste aanpak is naast intelligentie om goede prestaties te leveren. Wouter legde nadruk op de valkuil van multitasken, een gewoonte die vaak voorkomt bij professionals, hoewel bewezen is dat het aanzienlijke schade kan toebrengen. Met interactieve oefeningen en meeslepende anekdotes bracht hij ons de hoge kosten bij van het tegelijkertijd beheren van te veel taken. Hij maakte ons tijdens zijn workshop, op een leuke en interactieve manier, bewust van de prijs die je betaalt als je teveel op je bordje hebt.

Be. inspired!

Wouter onthulde de ‘mythe van het multitasken’ en wist ons op een leuke wijze te betrekken, gepassioneerd zijn verhalen te delen, en tegelijkertijd onze vragen te beantwoorden, terwijl hij symbolisch meerdere breekbare borden draaiende houdt. Zijn presentatie dekte belangrijke thema’s zoals time management, work-life balance, focus en bewustzijn, piekprestaties, de werking van de prefrontale cortex, het werkgeheugen en het reflexbrein.

Geïnspireerd door de workshop, waren onze collega’s gemotiveerd om de nieuwe inzichten in de praktijk te brengen. Elk van hen ontving een boekje om alle informatie nog eens door te nemen, wat hen versterkt in wat ze hebben geleerd en hoe ze dit kunnen toepassen in hun dagelijkse leven.

Timemanagement expert

Wouter Hesseling heeft een achtergrond in biologie en heeft ook de Academie voor Lichamelijke Opvoeding succesvol afgerond. Wouter is werkelijk een duizendpoot. Na zijn academische vorming trok hij eropuit en reisde als artiest de wereld over. Deze periode van artistieke exploratie wakkerde zijn interesse in het bedrijfsleven aan, waarna hij zich stortte op het geven van maatwerkpresentaties voor bedrijven. Hij heeft het voorrecht gehad om honderden organisaties zowel binnen als buiten Nederland van binnenuit te ervaren. De inzichten die hij tijdens deze ontdekkingsreizen verzamelde, dienden als de drijvende kracht achter zijn vernieuwende concept: ‘Multitasken is een mythe’.

“Multitaksen is een mythe”
Wouter Hesseling | Timemanagement expert