Zijn verhaal

Joey Litjens werd ooit gezien als de Max Verstappen van de wegrace. Op slechts 15-jarige leeftijd debuteerde hij als de jongste deelnemer ooit in de Grand Prix 125cc. In 2006 werd zijn droom werkelijkheid toen hij een vaste plek bemachtigde als Grand Prix-rijder op het hoogste niveau van de motorsport. Het succes kwam echter niet gemakkelijk en na twee jaar moest Litjens het topniveau verlaten. De harde realiteit van de motorsportwereld, met crashes en tegenslagen, dwong hem tot een stap terug. Ondanks deze uitdagingen bleef Joey veerkrachtig en zocht hij naar nieuwe wegen in zijn carrière, tot die noodlottige dag in mei 2009.

De crash die zijn leven veranderde

Op donderdag 21 mei 2009 maakte motorcoureur Joey een ernstige val, wat leek op een abrupt einde van zijn veelbelovende carrière. Dit was echter niet het einde van zijn verhaal. Na een intensieve revalidatie van drie jaar, trotseerde Joey alle verwachtingen door weer op de motor te stappen. Vandaag de dag is hij niet alleen terug in de wereld van motorsport, maar heeft hij zich ook ontpopt als een succesvolle coach van internationale wegrace coureurs. Daarnaast is hij een gerespecteerde MotoGP-analist bij Ziggo Sport. Joey’s reis is een inspirerend voorbeeld van doorzettingsvermogen en toewijding.

Be. inspired!

We hebben de energieke lezing van Joey bijgewoond, waarin hij ons motiveerde om doelen te stellen en de motivatie te vinden om deze te realiseren. Joey’s enthousiaste manier van delen van zijn ervaringen heeft ons allemaal geïnspireerd om zowel op persoonlijk als professioneel vlak te streven naar groei. Gedurende zijn presentatie behandelde hij belangrijke thema’s zoals aanpassingsvermogen en zelfreflectie, die hij op een emotionele en innovatieve manier toelichtte.

Joey maakte een effectieve koppeling tussen relevante thema’s zoals het stellen van doelen, het verleggen van grenzen en het vinden van motivatie. Hij sprak ook over het omgaan met tegenslagen, talentontwikkeling en de keuze om resultaten boven veiligheid te stellen. Zijn toewijding aan discipline, zijn passie voor sport, het beheersen van emoties, en het overwinnen van de dieptepunten in topsport, samen met zijn diepgaande inzichten over mindset en focus, inclusief visualisatietechnieken, gaven ons team niet alleen praktische tools maar ook een diepgaande inspiratie.

Deze lezing heeft ons team energie en tools gegeven om onze eigen doelen na te streven en heeft ons als groep versterkt door te benadrukken hoe essentieel continue zelfevaluatie en doorzettingsvermogen zijn voor succes.

“Gaat niet, bestaat niet!”
Joey Litjens | Voormalig Grand Prix coureur