Omgaan met veiligheidsrico’s

Cybercrime en datalekken, het is aan de orde van de dag. De veiligheidsrisico’s van een wereld waarin alles en iedereen 24/7 met elkaar in verbinding staat, horen helaas bij de dagelijkse praktijk van een ondernemer. De risico’s op economische- en imagoschade zijn groot. En het kost veel tijd om hiervan te herstellen.

Cloud & security

Ook wanneer je als organisatie volledig in de cloud werkt, is security van groot belang. Want hoe veilig is jouw Office 365 omgeving? Waar staat jouw data en met wie wordt die data gedeeld? En omdat jouw werknemers ook op privé apparaten bij data kunnen komen, komen die data soms ook onbedoeld bij anderen terecht. Ook worden enorme hoeveelheden data via e-mail verstuurd. Wat als deze informatie bij de verkeerde personen terecht komt? Het is dus zaak om niet alleen informatie te beschermen, maar ook de oplossingen te kennen om datalekken te voorkomen.

Kennissessie Security

Dagelijks worden onze gedetacheerde IT’ers ingezet om bij onze opdrachtgevers veilige digitale werkplekken te realiseren en deze vervolgens ook veilig te houden. Daarom werd het tijd voor een Kennissessie Security.

Op donderdag 21 juli kwamen 15 deelnemers samen op ons kantoor in Hilversum. System Engineer en veiligheidsexpert Vincent van Unen nam onze IT’ers mee in de wereld van het Microsoft Security Center. Hoe zet je deze in? Hoe combineer je het Security Center met Micrososft EndPoint Management? En hoe kan dit bijdragen aan een hogere Security score?

De avond startte met een pizza voor de hongerige aanwezigen. Vervolgens doken we de theorie in. Als het gaat om veiligheid, waar heb je dan allemaal mee te maken? Het gaat om de drie-eenheid Identity, Device, Application. Na de pauze werden de deelnemers rondgeleid in de Security Portal. Want hoe ga je om met de securitytools in de praktijk? Waar handel je de configuratie instellingen af? En voor welke instellingen kies je eigenlijk? Er ontstonden mooie discussies en het werd duidelijk dat veel keuzes afhangen van de eigen ervaringen, gesprekken met de klant en afwegingen van de organisatie.

De ervaringen

De sfeer tijdens de Kennissessie was interactief. Er werd ontspannen met elkaar gepraat en zo ontstond een prettige dynamiek. Na afloop waren de reacties heel positief. Sander Brocken, zelf ook System Engineer:  “Wat was het weer leerzaam! Vincent zit stampvol kennis en ervaring, waar je ontzettend veel van opsteekt.”

Ook Demi Frankrijker, accountmanager bij Be IT, was enthousiast. “Zo gaaf om zelf ook een keer een kennissessie mee te maken. Zelfs voor mij als niet IT’er was het heel goed te begrijpen. Vincent legde alles duidelijk uit. Hij nam ons stap voor stap mee in de wereld van security. Ik zie nu veel beter in hoe belangrijk het is en wat je kan doen om de veiligheid van je werkplek in orde te houden.”

Wil jij als IT specialist ook werken en bijblijven tegelijk?