Vraag en aanbod: zo werkt het

 

In een perfecte markt zijn vraag en aanbod met elkaar in evenwicht wanneer de marktprijs zowel voor producent als consument acceptabel is. Daarop voortbordurend zou je kunnen stellen dat de juiste match tussen opdrachtgever en IT-professional ontstaat wanneer beide partijen er optimaal voordeel uit halen. Bij het tot stand brengen van die match bewijzen wij onze meerwaarde. Hoe creëert Be IT de perfecte combinatie tussen mens en organisatie?

Succesfactor #1: De juiste persoon voor de opdracht

Be together. We gaan uitgebreid in gesprek met de opdrachtgever, want succes maken we samen. We bespreken de IT uitdagingen, wie ze zoeken en waarom. Samen brengen we de vraag in kaart. Een opdrachtgever wil niet zomaar een Cloud, Azure of Microsoft 365 specialist, maar ook een persoon die bij de organisatie en haar werkwijze past. In de praktijk is het echter lastig in één of twee sollicitatiegesprekken het karakter van de kandidaat écht te doorgronden. Foutloos voorspellen hoe de professional zich over een langere periode ontpopt, is zelfs voor de meest ervaren recruiter niet weggelegd.

Wat je nodig hebt is een recruitment- en salesteam die niet alleen het cv van de kandidaat kennen, maar ook de mens achter de skills. Wij vinden het belangrijk om onze medewerkers écht te leren kennen. Zo kunnen we kijken of er een match is op het gebied van IT-kennis gedeelde drijfveren, waarden en motivatoren.  Onze IT specialisten worden daardoor perfect gematcht met de cultuur (de cultural fit zoals wij dat noemen) en de werkwijze van onze opdrachtgevers. Onherkenbaar als externen.

Succesfactor #2: De juiste opdracht voor de professional

Be happy. Professionals die met plezier naar hun werk gaan, presteren het best, dat is algemeen bekend. Een mooi salaris met goede voorwaarden is natuurlijk heel fijn, maar vlak het algehele werkgeluk ook niet uit. Dat hangt samen met een hele reeks factoren zoals: ontwikkelingsmogelijkheden, gevoel van autonomie en – last but not least – de sfeer op de werkvloer. Stuk voor stuk zaken die kandidaten kunnen aansnijden tijdens een sollicitatiegesprek, maar bij de vraag of er een match is, geeft jarenlange ervaring met onze opdrachtgevers vaak toch de doorslag. Zo kunnen wij goed bepalen of de opdrachtgever zowel qua inhoud als werkplek goed aansluit bij de IT-professional.

Succesfactor #3: Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Be fair. Wij kiezen voor de kwalitatieve aanpak. Ons respect voor zowel kandidaat als opdrachtgever is groot. Dit betekent dat wij ook weleens een ‘nee’ verkopen. Als de match er niet is, zoeken we verder. Als wij een kandidaat koppelen aan een opdrachtgever, zijn we er zelf 100% van overtuigd dat er een match is.

de perfecte match

Laten we samenwerken. Want succes maak je samen!