Hoe het begon…

In mei 2019 startte ik via Be IT bij NPO als Support Engineer. Tijdens deze eerste opdracht heb ik mezelf goed kunnen ontwikkelen. Ik heb veel kennis en ervaring opgedaan. Zeker op het gebied van Azure Cloud. Dat was toen nieuw voor me. Het verbaasde me hoe interessant ik het vond en hoe complex het was. Dit maakt het tot op de dag van vandaag interessant.

Ruimte voor groei

Na NPO ging ik aan de slag bij Hilverda de Boer. Hier heb ik van alles gedaan: van servers werkend maken tot telefonische ticketaanvragen verwerken. Omdat ik hier in een klein team werkte, heb ik super veel geleerd. Ik werd steeds zelfstandiger, want ik moest alle IT problemen zelf oplossen als er collega’s afwezig waren. Ik werd uitgedaagd om verder te kijken en zo kreeg ik een onopgelost incident tóch opgelost door mijn eerder opgedane kennis. Daar was ik best trots op!

Inmiddels ben ik doorgegroeid tot Cloud Engineer en zit ik op opdracht bij een Managed Service Provider. Hier beheren we IT-omgevingen van verschillende klanten. Denk hierbij aan servers, laptops en telefoons. Als Cloud Engineer los ik hier voornamelijk de complexe cloud-vraagstukken op en geef ik ook trainingen omtrent applicaties en gebruik hiervan. Daarnaast geef ik ook trainingen op het gebied van digitale vaardigheden.

Roy Bes

Ontwikkelen én ontspannen

Door veel te lezen over Microsoft blijf ik op de hoogte van trends, ontwikkelingen en nieuwe releases. Ik denk trouwens dat AI een grote rol gaat spelen binnen de automatisering. De ontwikkelingen rondom AI gaan zó snel!

Ik ben blij dat ik binnen Be IT  ook de ruimte krijg om mezelf te blijven ontwikkelen. Zowel op persoonlijk als technisch vlak. We staan regelmatig stil bij mijn doelen en groei. Zo wordt er altijd een passend project voor me gevonden; dat vind ik fijn. Het contact verloopt goed en de sfeer is persoonlijk, huiselijk en kleinschalig. Er is geen hiërarchie. Zo gingen we van de zomer varen en hadden we aansluitend een barbecue. Enorm gezellig om niet altijd samen te hoeven werken, maar ook eens vrije tijd door te brengen met je collega’s. 

Doelen stellen

Hoe ik de komende vijf jaar voor me zie? Op werkgebied hoop ik mezelf te ontwikkelen tot Senior Cloud Engineer. Als ik op dit tempo doorga samen met Be IT, gaat me dat zeker lukken! 

En een persoonlijke grote wens? Volgend jaar alle tourritten van sportevenementenorganisatie Le Champion rijden – samen met mijn vader. We delen de passie voor wielrennen. Ik vind het heerlijk om op de fiets mijn gedachten op nul te zetten. Ik hou van doelen stellen en deze tourritten zijn een goede stok achter de deur.

Roy Bes | Cloud Engineer | Be IT

Be you, Belong, Be balanced

Hoe ik deze drie pijlers van Be IT ervaar? Dankzij Be you krijg ik de ruimte om mezelf te zijn en de doelen te behalen die ik verwacht te kunnen gebruiken in de toekomst. Dankzij Belong voel ik me echt onderdeel van Be IT. Er zijn regelmatig leuke uitjes, zoals lasergamen, karten of racen in een Formule 1 simulator. Maar er zijn ook regelmatig kennissessies. En dan nog Be Balanced. Dankzij de vele vakantiedagen (28) heb ik veel vrije tijd en ruimte voor o.a. mijn hobby. En voor mijn studie krijg ik zelfs nog eens 5 extra vrije dagen. Erg fijn, want hierdoor gaat mijn vrije tijd niet verloren.

En je weet wat ze zeggen: time flies when you’re having fun. Dus op naar de 5 jaar!

Wielrennen | Roy Bes | Be IT
“Be IT is echt een open en persoonlijk bedrijf.”
Roy | Cloud Engineer

Ook aan de slag als Cloud Engineer?