Guled – Cloud Engineer

Guled (36) werkt voor Be IT als Cloud Engineer. Bij eerdere werkgevers voelde hij zich een nummertje, terwijl hij zich bij Be IT écht gehoord voelt. Maar hoe kwam hij eigenlijk bij Be IT terecht? En waarom heeft hij gekozen voor detachering?

Guled is geboren in Somalië en kwam in 1990 met zijn familie naar Nederland. Hij woonde eerst even in Limburg, maar woont nu al geruime tijd in de omgeving van Delft. Guled studeerde International Business & Languages. Na zijn studie werkte hij in de logistiek, maar hij merkte al snel dat daar niet echt toekomstperspectief in zat. Hij wilde iets anders doen en nam een poosje de tijd om daar goed over na te denken. “Omdat ik al jarenlang veel affiniteit met techniek had, en ik van variatie en creativiteit houd, kwam ik op IT uit.”

Via diverse kanalen als vrienden en familie, boeken, workshops en media als Youtube en Google, leerde Guled steeds meer over de verschillende facetten binnen IT. “Hoe meer ik me erin verdiepte, hoe interessanter het vak werd. Ik begon al snel met mijn eerste baan binnen de IT en ben uiteindelijk bij Be IT terechtgekomen, waar ik me écht kan ontwikkelen.”

Guled AliCloud Engineer

“Een apart verhaal,” zo omschrijft Guled de manier waarop hij bij Be IT terecht is gekomen. “Ik had een bruiloft en daar vroeg een vriend aan mij hoe het ging op m’n werk en of ik nog aan het rondkijken was. Ik zei dat ik zocht naar een functie binnen Cloud Engineering. Hij vroeg wat dat precies was, waarop ik het op Google intikte om het te laten zien. En wat denk je? Het eerste resultaat was een vacature van Be IT. Zij omschreven precies wat ik zocht! Ik wilde direct solliciteren en heb daarom de volgende dag meteen gebeld. Na een aantal gesprekken had ik binnen een week een baan.”

Eén van de belangrijkste redenen waarom Guled voor Be IT koos, waren de ontwikkelingsmogelijkheden en vooral de kans op persoonlijke en directe begeleiding. “Bij mijn vorige werkgever voelde ik me echt een nummertje. Dat heb ik tijdens de sollicitatie ook gezegd. Be IT beloofde mij dat ze er alles aan wilden doen om mij te helpen met passende klussen vinden en de juiste certificaten halen. Ze wilden dan ook al mijn aspiraties tot in detail horen, waar ik heel blij mee was.”

Fijne sollicitatieprocedure

Het sollicitatieproces was voor Guled heel fijn. “Ik heb dus de dag nadat ik de vacature vond meteen gebeld, waarop ik recruiter Sabine aan de lijn kreeg. Haar energie en enthousiasme gaven me direct een goed gevoel. Vervolgens sloeg het gesprek op een natuurlijke manier om in een soort motivatie- en intakegesprek. Dat was heel fijn via de telefoon, want door te praten kan ik mijn passie voor wat ik doe en wil gaan doen in de toekomst veel beter uitdrukken. Wanneer ik een brief moet schrijven, lukt dat minder goed. We waren beiden gelijk enthousiast. Daarom besloten we de week daarop al een sollicitatiegesprek te plannen.”

Meteen een vertrouwd gevoel

Dat tweede gesprek ging net zo goed en Sabine en Guled waren al gauw overtuigd van de goede match. Het enige waar Guled nog onzeker over was, waren de technische achtergronden; is er op dat vlak ook een match? Daarom regelde Sabine binnen een half uur een extra kennismakingsgesprek met een collega die daarin gespecialiseerd is. “Dat gesprek verliep ook goed en ik zag mogelijkheden. Diezelfde dag werd ik door Sabine gebeld dat ik was aangenomen. Het is heel snel gegaan en ik voelde vanaf het begin een soort vertrouwen dat ik bij andere werkgevers nooit voelde. Er heerst een hele positieve vibe hier.”

Ontwikkelingsmogelijkheden

Guled heeft heel bewust gekozen voor detachering, omdat de mogelijkheden voor ontwikkeling vaak veel groter zijn, dan die je hebt als in-house medewerker. Dit komt onder andere door de variatie die het detacheringswerk met zich meebrengt. “Je komt binnen de detachering in aanraking met verschillende management types, organisatiestructuren, omgevingen en processen. Dit zorgt voor een breed scala aan ervaringen. Dit verbreedt mijn perspectief en ontwikkeling en het heeft mijn netwerk ook flink vergroot.”

Ook het contact met de mensen is een voordeel van detachering dat Guled aanspreekt. “Ik ben van nature geen ‘ras IT-er’. Die beroepsgroep staat bekend als introvert, ik wil graag onder de mensen zijn. En ik zoek het contact met klanten en andere medewerkers buiten mijn afdeling juist op. Dankzij de detachering ontmoet ik nu zo veel verschillende mensen met verschillende denkwijzen en interesses, dat maakt elke klant uniek en dat vind ik heel leuk.” Bij Be IT zit Guled echt helemaal op zijn plek. “Be IT heeft oog voor mij als persoon en mijn ontwikkeling. Iedereen is hier oprecht.”

Enthousiast geworden?

Word je enthousiast van het verhaal van Guled en ben je benieuwd welke mogelijkheden er voor jou zijn? Bekijk dan onze vacatures; misschien zit er iets voor jou tussen. Of kom gewoon eens langs om te praten over jouw toekomst. Dat kan soms verrassend uitpakken!

Zit jouw nieuwe baan erbij?
Guled Ali
“Ik ben van nature geen ‘ras IT-er’, ik wil juist graag onder de mensen zijn.”
Guled | Cloud Engineer

Enthousiast geworden door dit verhaal? Misschien sta jij hier binnenkort!