Wat is midlancen?

Midlancen betekent volgens de wet dat je in loondienst bent. Je krijgt dus een arbeidsovereenkomst van Be IT. Daarmee ben je wettelijk verzekerd, krijg je AOW, heb je recht op WW én word je doorbetaald als je ziek bent. Daarnaast heb je een vangnet voor als je tijdelijk geen opdracht hebt. Lijkt dus op een gewoon arbeidscontract, is het nét niet.

Je inkomen
Als midlancer ben je in dienst bij Be IT. Je krijgt dus gewoon elke maand je salaris uitbetaald. Ook als je (nog) niet weet hoeveel uren je die maand gaat maken. We schieten het je als het ware voor. Werk je meer of minder? Dan verrekenen we dat na 3 maanden. Je inkomen is ook een stuk hoger dan wanneer je ergens in vaste dienst bent. En je hebt er zelf invloed op, want hoe meer uren je werkt, hoe meer je krijgt. Je ontvangt 70% van wat wij aan de klant factureren. De overige 30% is voor Be IT. Maar daar krijg je dan ook veel voor terug (lees verder onder de afbeelding).

De 7 voordelen van midlancen

1. Kies je eigen opdrachten

Waar je gaat werken bepaal je voor een groot deel zelf. In overleg met onze accountmanagers en Be IT Coach beslis jij zelf over een opdracht. Past deze bij jou? Staat de cultuur van de organisatie je aan? Kan je de job combineren met je privé leven?

2. Bepaal je eigen vrijheid

Als midlancer bepaal je zelf hoeveel vrije dagen je opneemt per jaar. Zo ben je lekker flexibel. Werk is werk en vrij is ook echt vrij. Dus wil je een sabbatical van een half jaar? Of juist last minute een weekendje weg? Jij neemt vakantie wanneer je wil.

3. Geen acquisitie meer

Be IT beschikt over een uitgebreid netwerk aan klanten. Daardoor heb je de mooiste opdrachten bij de beste opdrachtgevers voor het uitkiezen. Zo hoef jij alleen nog maar te doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt.

4. Werken zonder risico’s

Omdat je als midlancer bij Be IT in vaste dienst bent, ben je voor veel zaken via ons verzekerd. Arbeidsongeschiktheid, aan[1]sprakelijkheid, hoge ziekte[1]kosten, een faillissement van een klant… Vrijwel alle risico’s die je als freelancer kan lopen, nemen wij voor je uit handen. Dat noemen wij nou zorgeloos werken.

5. Blijf je ontwikkelen

De IT wereld verandert tegen[1]woordig razendsnel. Als IT specialist wil je natuurlijk wel bijblijven. De beste zijn in jouw vakgebied. Ben je midlancer bij Be IT, dan hoef je niet meer zelf op zoek naar de juiste training of opleiding, dat doen wij voor je. En in overleg met jou kunnen we de opleiding ook nog (deels) vergoeden.

6. Weg met die administratie

Uren bijhouden en facturen sturen? Dat is verleden tijd. Want ook de administratieve romp-slomp nemen we voor je uit handen. Wij zorgen dat je elke maand alles krijgt waar je recht op hebt. Het enige dat overblijft, is je jaarlijkse belastingaangifte. Die doe je uiteraard zelf, net als alle andere Nederlanders. Leuker kunnen we het niet maken…

7. Hypotheek voor jouw droomhuis

Ben je van plan om een (ander) huis te gaan kopen? Dan kun je met een midlance constructie gewoon een hypotheek krijgen. Want als midlancer bij Be IT ontvang je een werkgeversverklaring. Je kunt dus gewoon een hypotheek krijgen wanneer je een huis wil kopen.

Belong@BE IT
Tot slot: Als midlancer bij Be IT sta je er nooit alleen voor. Je bent echt onderdeel van ons team. Je kunt altijd overleggen met een inhoudelijke collega, of gewoon ergens aankloppen als je zin hebt in een praatje of kop koffie. We zorgen ervoor dat je erbij hoort en je thuis voelt.

Meer weten?
Heb je interesse in midlancen voor Be IT? Neem dan snel contact met ons op. Stuur een mail naar recruitment@beit.nl of bel ons voor een afspraak.

Bekijk onze vacatures

Wil jij als Midlancer aan de slag bij Be IT?